Hou me op de hoogte
Trip: Iceland Adventure
Schrijf je in op deze lijst en blijf op de hoogte van: nieuwe vertrekperiodes, reizen met gegarandeerd vertrek, bijna volzette reizen, infomomenten, ...
Verwen je zintuigen in IJsland. Kom helemaal tot rust in een warmwaterbron, hoor het geluid van de machtigste watervallen in Europa, ruik het zwavel van vulkanische kraters en sta perplex bij het zien van de weidse landschappen van lavavelden en stranden.
Schrijf je nu in Hou me op de hoogteVanaf
€ 2185
Een land van vuur, water, ijs en wind. Laat de elementen je overmeesteren!
Een boottocht in Husavik op zoek naar Walvissen
Overnacht op de tofste campings en in de gezelligste hostels en hutjes
Trek je wandelschoenen aan voor de mooiste wandelingen.
Welkom in IJsland, het land waar de zon in de zomer nauwelijks ondergaat en de natuurelementen ijs, vuur, water en wind de dag beheersen. Op deze groepsreis door IJsland huren we wagens en hebben zo de vrijheid om zelf het tempo te kiezen. De helft van de nachten (7 nachten) kamperen we en de andere helft (7 nachten) overnachten we in gezellige hostels met een comfortabel bed. De campings zijn steeds voorzien van warme douches en toiletten. Er is ook vaak de mogelijkheid om samen iets te koken.
Dit reisprogramma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden bij prijzen vermeld.
Onze huurwagens staan klaar in de luchthaven wanneer we aankomen. Hierna rijden we richting Reykjavik om de volgende dag door te rijden en ons avontuur te beginnen in de Golden Circle. In Þingvellir richtten de Vikings in het jaar 930 het eerste democratische parlement op. Dit park bestaat uit een natuurlijke vallei die de Amerikaanse en de Europese tektonische platen van elkaar scheidt. Dramatische kloven, een reeks watervallen en riviertjes vloeien hier over in elkaar. Op weg naar Geysir is een eerste plons in de warmwaterbaden van Fontana mogelijk.
De eerste nacht slaap je in de Reykjavik Camping, gelegen juist buiten het stads centra van Reykjavik. We maken gebruik van deze locatie om voor de eerste keer Reykjavik te verkennen.
De tweede dag langs de Golden Circle brengt je naar Gullfoss, één van de bekendste watervallen van IJsland. Het water valt 32 meter naar beneden en door de mist van het opspattende water vormen zich prachtige regenbogen. Op weg naar de Ring Road, de hoofdweg die we deze reis zullen volgen, bezoeken we de Gamla Laugin warmwaterbaden en de Reykjadalur warmwaterrivier. In de buurt van Hveragerði bevindt zich een 1360 meter lange lava grot. Deze grot is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan 5200 jaar geleden.
Een korte ferryrit van 30 minuten brengt ons naar een eiland dat is ontstaan door ondergrondse vulkanen. Het enige dorpje ligt tussen vulkanen Eldfell en Helgafell. Het krioelt er van de fotogenieke puffins.
Je vindt op het eiland zwarte stranden en een museum over het oude dorpje dat begraven ligt onder de lava van de uitbarsting van 1973. Baan je een weg op de vulkaan langs lavavelen. De grond is heet genoeg om een brood op te bakken! Genietend sluit je de dag af met een duik in het warme zwembad mét glijbaan.
De volgende dag trekken we naar Skógar en bereiden we ons voor op onze eerste dagwandeling. Op de weg bezoeken we de Seljalandsfoss, een prachtige waterval.
We overnachten 2 keer nabij Skógar en gebruiken ons hostel als uitvalsbasis om de prachtige omliggende omgeving te verkennen. Je kan hier de bekende Fimmvörðuháls Trek doen. Dit is zonder twijfel een van de spectaculairste dagtochten van IJsland. De trek van maar liefst 23,5 km brengt je tussen 2 gletsjers naar Þórsmörk. Deze zware tocht is optioneel en duurt minstens 10 uur.
In het eerste deel van de wandeling komen we de Skógafoss tegen, een 62m hoge waterval die van een rotsige klif naar beneden dondert. Het pad richting de bergpas kronkelt langs 22 watervalletjes. Na de brug over het kolkende water bevindt zich de “asbak”. Dit is de plaats van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010. Hier vind je stomende aarde en de nieuwste bergen van de wereld Magni en Modi. Hierna kom je aan in het sprookjesachtige Godaland met arctische bloemen dat vervolgens overgaat in het groene landschap van Þórsmörk. Vanuit Þórsmörk brengt een lokale bus ons terug naar het hostel.
De Ring Road die we richting het Oosten volgen is bezaaid met vulkanen, zwarte stranden, gletsjers en gekke rotsformaties. Via een aardeweg en een korte wandeling bereiken we de tong van de Sólheimajökull gletsjer. In Dyrhólaey vinden we een rotsboog en in het nabijgelegen Reynisfjara bezoeken we een zwart strand met grote basaltkolommen. In het kleine dorpje Vik lunchen we en nemen we een foto van de cluster of sea stack. Dit zijn gigantische pilaren die uit de zee steken. Een korte wandeling op de Reynisfjall Ridge zorgt voor adembenemende vergezichten.
Onze voorraad aan eten en drank voor de volgende dagen slaan we in in het bijna onuitspreekbare Kirkjubæjarklaustur. Er is de optie om één van de watervallen in de buurt te bezoeken. Het laatste stukje wildernis voor we aankomen in de Svinafell camping is de Sandar: een woestijn van puin dat door de gletsjer over miljoenen jaren achtergelaten is.
Skaftafel maakt deel uit van het grootste nationaal park van IJsland: Vatnajökull National Park. Deze regio is het summum voor iedere natuurliefhebber: gletsjers, bergpieken en watervallen overheersen hier. Er zijn dagtochten op maat van iedereen. Met enkele korte wandelingen bereik je de waterval Svartifoss of de gletsjertong van Skaftafellsjökull. Heb je zin om daarboven nog een uitdagende wandeling te doen, dan is de Skaftafellsheidi Loop ongetwijfeld iets voor jou. In 6 uur wandelen klim je meer dan 800 meter en geniet je van de mooiste uitzichten op gletsjers en weidse vlakten beneden. Heb je nog wat extra energie over, dan kan je de 1126 meter hoge Kristínartindar beklimmen en word je beloond met het mooiste uitzicht.
Het laatste dorpje dat we tegenkomen is het gezellige Hof met een rustieke kerk. Jökulsárlón is een gletsjermeer waar gigantische ijsbergen in drijven. We wandelen langs de oever van het meer om dit natuurspektakel te aanschouwen. Aan de monding van de rivier heb je ijsbergen die op het strand rusten en de zee in trekken. We verlaten de Ring Road op zoek naar gletsjertongen die via een korte wandeling te bereiken zijn. Na Hofn is er niets anders dan natuur voor meer dan 100km. Na vele kilometers op de teller komen we aan in de Oostelijke Fjorden van IJsland, waar in Seyðisfjörður een warm bedje op ons wacht.
Seyðisfjörður bestaat uit gekleurde houten huisjes omringd door besneeuwde bergen en watervallen. Er heerst een gezellige sfeer in dit dorpje van artiesten en muzikanten. Dit is de ideale plaats om authentieke souvenirtjes te kopen van lokale mensen die er heel hun ziel in hebben gestoken. De houten blauwe kerk is de juweel van dit dorpje. We genieten van de rust en maken er een gezellige dag van zonder verplichtingen. ’s Avonds brengt een korte rit ons naar het volgende fjord. Natuurlijk zijn er voor wie niet stil kan zitten ook wandelingen die de moeite waar zijn.
In Borgarfjörður Eystri word je omringd door ruige pieken en bergen die overgaan in de zee. Je vindt hier de mooiste wandelingen van het oosten van IJsland. In deze minder bekende en afgelegen bergen komen niet vaak toeristen. De kans is groot dat we de paden voor ons alleen hebben. Het is hier fantastisch om te wandelen. De Dyrfjöll bergketen stijgt tot 1136 meter hoog. Je kan deze beklimmen en komt zo bevroren meertjes tegen.
We verlaten het Oosten en banen ons een weg westwaarts op de Ring Road. Via een hobbelig aardewegje bereiken we Dettifoss, de waterval met het grootste volume water van Europa. De rookwolk die ze achterlaat is zichtbaar van op een kilometer afstand. Voordat we aankomen aan onze slaapplaats bij het meer Mývatn bezoeken we het vulkanisch gebied Krafla. Hier is de aardkorst flinterdun en bezoeken we de vulkaankrater Viti, een lavaveld en een thermische elektriciteitscentrale. Sluit de dag af met een bezoek aan de Mývatn warmwarterbaden, inclusief stoombad.
De regio rond Mývatn staat bekend om zijn geothermische activiteit. Vandaag verkennen we de hoogtepunten die zich rond het Mývatn meer bevinden. Bezoek een warmwatergrot, beklim de Vindbelgjarfjall voor het mooiste zicht op de regio en wandel op de rand van de inslagkrater van een meteoriet. Laat je daarna verwonderen door de waanzinnige vulkanische rotsformaties van het Dimmuborgir natuurreservaat. ’s Avonds nemen we de auto richting Húsavík.
In het gezellige Húsavík draait alles om walvissen. Je hebt tijdens een boottour een grote kans dat je ze te zien krijgt. We hopen op goed weer, want dan spot je ze nog makkelijker.
’s Avonds komen we aan in IJslands tweede grootste stad, Akureyri. Deze stad van 18.000 inwoners lijkt voor ons een echte grootstad. We profiteren ervan en gaan ’s avonds heerlijk eten en iets drinken in één van de vele gezellige cafeetjes.
We laten de Ring Road letterlijk links liggen en banen ons een weg langs de diepe valleien. We komen het ene gezellige dorpje na het ander tegen en het valt op dat hier maar weinig toeristen zijn. De volgende dag is het een korte rit tot we aankomen in Reykjavik. De rest van de dag genieten we na in de hoofdstad van een meer dan geslaagde reis. Wie wil, kan ook nog de Blue Lagoon bezoeken. We sluiten de reis af in een hippe bar en overnachten nog een laatste keer in onze tenten voor we onze auto’s achterlaten en terug naar het warme en drukke België vliegen.
Gedetailleerde reisroute
Dit reisprogramma is indicatief. De invulling is vrij te kiezen. Inclusieve activiteiten worden bij prijzen vermeld.
Onze huurwagens staan klaar in de luchthaven wanneer we aankomen. Hierna rijden we richting Reykjavik om de volgende dag door te rijden en ons avontuur te beginnen in de Golden Circle. In Þingvellir richtten de Vikings in het jaar 930 het eerste democratische parlement op. Dit park bestaat uit een natuurlijke vallei die de Amerikaanse en de Europese tektonische platen van elkaar scheidt. Dramatische kloven, een reeks watervallen en riviertjes vloeien hier over in elkaar. Op weg naar Geysir is een eerste plons in de warmwaterbaden van Fontana mogelijk.
De eerste nacht slaap je in de Reykjavik Camping, gelegen juist buiten het stads centra van Reykjavik. We maken gebruik van deze locatie om voor de eerste keer Reykjavik te verkennen.
De tweede dag langs de Golden Circle brengt je naar Gullfoss, één van de bekendste watervallen van IJsland. Het water valt 32 meter naar beneden en door de mist van het opspattende water vormen zich prachtige regenbogen. Op weg naar de Ring Road, de hoofdweg die we deze reis zullen volgen, bezoeken we de Gamla Laugin warmwaterbaden en de Reykjadalur warmwaterrivier. In de buurt van Hveragerði bevindt zich een 1360 meter lange lava grot. Deze grot is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan 5200 jaar geleden.
Een korte ferryrit van 30 minuten brengt ons naar een eiland dat is ontstaan door ondergrondse vulkanen. Het enige dorpje ligt tussen vulkanen Eldfell en Helgafell. Het krioelt er van de fotogenieke puffins.
Je vindt op het eiland zwarte stranden en een museum over het oude dorpje dat begraven ligt onder de lava van de uitbarsting van 1973. Baan je een weg op de vulkaan langs lavavelen. De grond is heet genoeg om een brood op te bakken! Genietend sluit je de dag af met een duik in het warme zwembad mét glijbaan.
De volgende dag trekken we naar Skógar en bereiden we ons voor op onze eerste dagwandeling. Op de weg bezoeken we de Seljalandsfoss, een prachtige waterval.
We overnachten 2 keer nabij Skógar en gebruiken ons hostel als uitvalsbasis om de prachtige omliggende omgeving te verkennen. Je kan hier de bekende Fimmvörðuháls Trek doen. Dit is zonder twijfel een van de spectaculairste dagtochten van IJsland. De trek van maar liefst 23,5 km brengt je tussen 2 gletsjers naar Þórsmörk. Deze zware tocht is optioneel en duurt minstens 10 uur.
In het eerste deel van de wandeling komen we de Skógafoss tegen, een 62m hoge waterval die van een rotsige klif naar beneden dondert. Het pad richting de bergpas kronkelt langs 22 watervalletjes. Na de brug over het kolkende water bevindt zich de “asbak”. Dit is de plaats van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010. Hier vind je stomende aarde en de nieuwste bergen van de wereld Magni en Modi. Hierna kom je aan in het sprookjesachtige Godaland met arctische bloemen dat vervolgens overgaat in het groene landschap van Þórsmörk. Vanuit Þórsmörk brengt een lokale bus ons terug naar het hostel.
De Ring Road die we richting het Oosten volgen is bezaaid met vulkanen, zwarte stranden, gletsjers en gekke rotsformaties. Via een aardeweg en een korte wandeling bereiken we de tong van de Sólheimajökull gletsjer. In Dyrhólaey vinden we een rotsboog en in het nabijgelegen Reynisfjara bezoeken we een zwart strand met grote basaltkolommen. In het kleine dorpje Vik lunchen we en nemen we een foto van de cluster of sea stack. Dit zijn gigantische pilaren die uit de zee steken. Een korte wandeling op de Reynisfjall Ridge zorgt voor adembenemende vergezichten.
Onze voorraad aan eten en drank voor de volgende dagen slaan we in in het bijna onuitspreekbare Kirkjubæjarklaustur. Er is de optie om één van de watervallen in de buurt te bezoeken. Het laatste stukje wildernis voor we aankomen in de Svinafell camping is de Sandar: een woestijn van puin dat door de gletsjer over miljoenen jaren achtergelaten is.
Skaftafel maakt deel uit van het grootste nationaal park van IJsland: Vatnajökull National Park. Deze regio is het summum voor iedere natuurliefhebber: gletsjers, bergpieken en watervallen overheersen hier. Er zijn dagtochten op maat van iedereen. Met enkele korte wandelingen bereik je de waterval Svartifoss of de gletsjertong van Skaftafellsjökull. Heb je zin om daarboven nog een uitdagende wandeling te doen, dan is de Skaftafellsheidi Loop ongetwijfeld iets voor jou. In 6 uur wandelen klim je meer dan 800 meter en geniet je van de mooiste uitzichten op gletsjers en weidse vlakten beneden. Heb je nog wat extra energie over, dan kan je de 1126 meter hoge Kristínartindar beklimmen en word je beloond met het mooiste uitzicht.
Het laatste dorpje dat we tegenkomen is het gezellige Hof met een rustieke kerk. Jökulsárlón is een gletsjermeer waar gigantische ijsbergen in drijven. We wandelen langs de oever van het meer om dit natuurspektakel te aanschouwen. Aan de monding van de rivier heb je ijsbergen die op het strand rusten en de zee in trekken. We verlaten de Ring Road op zoek naar gletsjertongen die via een korte wandeling te bereiken zijn. Na Hofn is er niets anders dan natuur voor meer dan 100km. Na vele kilometers op de teller komen we aan in de Oostelijke Fjorden van IJsland, waar in Seyðisfjörður een warm bedje op ons wacht.
Seyðisfjörður bestaat uit gekleurde houten huisjes omringd door besneeuwde bergen en watervallen. Er heerst een gezellige sfeer in dit dorpje van artiesten en muzikanten. Dit is de ideale plaats om authentieke souvenirtjes te kopen van lokale mensen die er heel hun ziel in hebben gestoken. De houten blauwe kerk is de juweel van dit dorpje. We genieten van de rust en maken er een gezellige dag van zonder verplichtingen. ’s Avonds brengt een korte rit ons naar het volgende fjord. Natuurlijk zijn er voor wie niet stil kan zitten ook wandelingen die de moeite waar zijn.
In Borgarfjörður Eystri word je omringd door ruige pieken en bergen die overgaan in de zee. Je vindt hier de mooiste wandelingen van het oosten van IJsland. In deze minder bekende en afgelegen bergen komen niet vaak toeristen. De kans is groot dat we de paden voor ons alleen hebben. Het is hier fantastisch om te wandelen. De Dyrfjöll bergketen stijgt tot 1136 meter hoog. Je kan deze beklimmen en komt zo bevroren meertjes tegen.
We verlaten het Oosten en banen ons een weg westwaarts op de Ring Road. Via een hobbelig aardewegje bereiken we Dettifoss, de waterval met het grootste volume water van Europa. De rookwolk die ze achterlaat is zichtbaar van op een kilometer afstand. Voordat we aankomen aan onze slaapplaats bij het meer Mývatn bezoeken we het vulkanisch gebied Krafla. Hier is de aardkorst flinterdun en bezoeken we de vulkaankrater Viti, een lavaveld en een thermische elektriciteitscentrale. Sluit de dag af met een bezoek aan de Mývatn warmwarterbaden, inclusief stoombad.
De regio rond Mývatn staat bekend om zijn geothermische activiteit. Vandaag verkennen we de hoogtepunten die zich rond het Mývatn meer bevinden. Bezoek een warmwatergrot, beklim de Vindbelgjarfjall voor het mooiste zicht op de regio en wandel op de rand van de inslagkrater van een meteoriet. Laat je daarna verwonderen door de waanzinnige vulkanische rotsformaties van het Dimmuborgir natuurreservaat. ’s Avonds nemen we de auto richting Húsavík.
In het gezellige Húsavík draait alles om walvissen. Je hebt tijdens een boottour een grote kans dat je ze te zien krijgt. We hopen op goed weer, want dan spot je ze nog makkelijker.
’s Avonds komen we aan in IJslands tweede grootste stad, Akureyri. Deze stad van 18.000 inwoners lijkt voor ons een echte grootstad. We profiteren ervan en gaan ’s avonds heerlijk eten en iets drinken in één van de vele gezellige cafeetjes.
We laten de Ring Road letterlijk links liggen en banen ons een weg langs de diepe valleien. We komen het ene gezellige dorpje na het ander tegen en het valt op dat hier maar weinig toeristen zijn. De volgende dag is het een korte rit tot we aankomen in Reykjavik. De rest van de dag genieten we na in de hoofdstad van een meer dan geslaagde reis. Wie wil, kan ook nog de Blue Lagoon bezoeken. We sluiten de reis af in een hippe bar en overnachten nog een laatste keer in onze tenten voor we onze auto’s achterlaten en terug naar het warme en drukke België vliegen.
Goed nieuws! Deze reis heeft voldoende inschrijvingen om door te gaan.
Startlocatie
Deze reis vertrekt uit België.
Vertrek
14 jun. 2025
Terugkomst
28 jun. 2025
Leeftijdscategorie
25 - 35 jarigen
Beschikbaar
Wie gaat er mee?
6 inschrijvingenReisleider
Jelmer OWie gaat er mee?
Bekijk hier wie er zich al heeft ingeschreven voor deze reis!
Trip: Iceland Adventure
Goed nieuws! Deze reis heeft voldoende inschrijvingen om door te gaan.
Startlocatie
Deze reis vertrekt uit België.
Vertrek
21 jun. 2025
Terugkomst
5 jul. 2025
Leeftijdscategorie
22 - 30 jarigen
Beschikbaar
Wie gaat er mee?
9 inschrijvingenReisleider
Zjuul SWie gaat er mee?
Bekijk hier wie er zich al heeft ingeschreven voor deze reis!
Trip: Iceland Adventure
Startlocatie
Deze reis vertrekt uit Nederland.
Vertrek
28 jun. 2025
Terugkomst
12 jul. 2025
Leeftijdscategorie
18 - 25 jarigen
Beschikbaar
Wie gaat er mee?
1 inschrijvingWie gaat er mee?
Bekijk hier wie er zich al heeft ingeschreven voor deze reis!
Trip: Iceland Adventure
Startlocatie
Deze reis vertrekt uit België.
Vertrek
26 jul. 2025
Terugkomst
9 aug. 2025
Leeftijdscategorie
22 - 30 jarigen
Beschikbaar
Wie gaat er mee?
1 inschrijvingReisleider
Niels VWWie gaat er mee?
Bekijk hier wie er zich al heeft ingeschreven voor deze reis!
Trip: Iceland Adventure
Startlocatie
Deze reis vertrekt uit Nederland.
Vertrek
16 aug. 2025
Terugkomst
30 aug. 2025
Leeftijdscategorie
25 - 35 jarigen
Beschikbaar
Wie gaat er mee?
2 inschrijvingenWie gaat er mee?
Bekijk hier wie er zich al heeft ingeschreven voor deze reis!
Trip: Iceland Adventure
Hou me op de hoogte
Trip: Iceland Adventure
Schrijf je in voor de wachtlijst van deze reisperiode. We nemen contact met je op zodra een een plaatsje vrijkomt voor de reis.
Reisleider
36 jaar
Jelmer is een hele enthousiaste en sociale avonturier met een aardige dosis humor! Hij ontvlucht het vlakke Nederland het liefst zoveel mogelijk voor de bergen om te hiken, wielrennen en klimmen. Van kinds af aan heeft hij een voorliefde voor topografie en is zichzelf regelmatig verloren in de Grote Bosatlas. Zijn levensmotto is Pole Pole, wat slowly slowly betekent in het Swahili. De wereld is veel te mooi om alles in een rush te beleven. Geniet! Daarom is hij op maandenlange ontdekkingstocht door Zuid-Amerika gegaan, heeft hij een tijdje in Afrika gewoond, heeft hij met wilde Kapucijnapen gewerkt in een Boliviaans natuurreservaat en probeert hij de onderwaterwereld van Azië te begrijpen. Zijn passie voor sport, muziek & cultuur neemt hij mee op elke reis. Kortom: vámonos!
Reisleider
23 jaar
Zjuul is een avonturier in hart en nier. Natuur, grootsteden, en alles daar tussen zijn bekend terrein geworden in zijn reisverleden. Hij is een extraverte babbelaar met een passie voor scuba duiken en voetbal. Een saai moment zit er met hem op reis dus waarschijnlijk niet in. Hij vind het geweldig om nieuwe mensen te leren kennen en verhalen uit te wisselen. Ben je klaar om met hem op avontuur te gaan? Zjuul kan alvast niet wachten!
Reisleider
35 jaar
Niels is een avontuurlijke reisleider, die niets liever doet dan met een rugzak de bergen in trekken. Naast reizen heeft Niels ook tijd te weinig voor al zijn hobby’s: klimmen, hardlopen, kitesurfen, zeilles geven en goed eten :) In een vorig leven gaf ie snowboardles, en deed hij triatlon. Zijn mooiste herinneringen houdt hij over aan de vele berghuttentochten in de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten en zelfs de GR20, epische fietstochten naar Griekenland en naar Iran, en reizen door Indonesië, Viëtnam, Zuid-Afrika, … Je zal Niels zelden gelukkiger zien dan op een sketchy wandelpadje op weg naar een bergtop, met een rugzak vol zon, goesting en wat local food. Berghut, ijskoud bergmeer, zonsopgang in bergen, … Reken maar van yes :)
Hou me op de hoogte
Trip: Iceland Adventure
Schrijf je in op deze lijst en blijf op de hoogte van: nieuwe vertrekperiodes, reizen met gegarandeerd vertrek, bijna volzette reizen, infomomenten, ...
Inbegrepen in de prijs
Vlucht heen en terug naar Reykjavík (IJsland)
Zeven overnachtingen in hostels
Zeven overnachtingen in campings
Gebruik van Mundero tenten
Huur van wagens, brandstof en verzekering (meer info)
Parkeergeld
Tolwegen
Je reisbegeleider leidt jouw groepsreis in goede banen zodat jij volop kunt genieten van je reis.
Ferry heen en terug van/ naar Vestmannaeyjar
Whale watching tour in Húsavík
Reisbijstands- en bagageverzekering (meer info)
De organisatie van je reis
Alle taksen en garantiefondsbijdrage
Een drankje tijdens de bijeenkomst voor je vertrek
Optionele activiteiten
Maaltijden
Drankjes
Kleine eigen verplaatsingen
Annulatieverzekering
Niet inbegrepen in de prijs
Voorzie een reisbudget voor deze persoonlijke uitgaven.
Transport naar het restaurant
Transport naar een bar of feestje in de stad
Transport naar optionele activiteiten in de stad
Deze kosten zijn tijdens deze reis erg beperkt, aangezien we eigen wagens hebben.
Je reisleider geeft tips waar je het lekkerste eten en de leukste bars kan vinden. De meeste avonden is er ook de mogelijkheid om zelf iets te koken.
Mundero schat het reisbudget op: Reisbudget (meestal zelf koken): 400 euro voor 15 dagen Reisbudget (meestal uit eten): 650 euro voor 15 dagen
Niet inbegrepen in het reisbudget.
Hot Springs (Blue lagoon , Myvatn ,Fontana , ...)
Eldheimar Vulkaan Museum
Beluga Whale Sanctuary in Vestmannaeyjar
Bus naar Fimmvörðuháls
Glacier hike
Boek deze optioneel tijdens je inschrijving. Hier vind je de voorwaarden van onze annulatieverzekering terug.
Vliegen we samen met de hele groep?
Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn echter vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep altijd samen naar de bestemming vliegt. In sommige gevallen maken we daarom gebruik van verschillende vertrekgroepen. Als er in verschillende groepen wordt gevlogen, dan proberen we er voor te zorgen dat iedereen rond hetzelfde tijdstip aankomt op de bestemming. We kunnen dit echter niet garanderen.
In heel uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je individueel naar je bestemming vliegt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer jij je als laatste inschrijft voor een reis waarvoor de vluchten al een tijdje geleden geboekt waren. Indien dit voorvalt dan zal je gedurende jouw hele vluchttraject in contact kunnen staan met jouw reisleider of met een medewerker van Mundero.
Vliegt de reisleider mee met de groep?
Normaal gezien zal de reisleider steeds samen met de groep mee reizen naar de bestemming vanuit België of Nederland. In sommige gevallen kan het echter gebeuren dat reisleider niet met de groep mee vliegt.
Als er wordt gevlogen in verschillende vertrekgroepen, dan kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de reisleider zich niet in jouw vertrekgroep zit. Indien jouw vlucht eerder zou aankomen dan de vlucht van de reisleider, dan zorgt Mundero voor een pick-up van de luchthaven naar de verblijfplaats. Jij zult dan alvast kunnen inchecken in het hotel en de reisleider sluit dan later aan bij de groep.
Ten slotte kan het ook voorvallen dat de reisleider zich al bevindt op de bestemming. In dit geval zal de groep zelfstandig de vlucht(en) nemen. De reisleider zal je dan opwachten op de luchthaven van je bestemming.
Hoe verloopt de check-in als de reisleider niet met mij meevliegt?
In alle gevallen waarbij de reisleider niet met jou meereist, zal de reisleider al vooraf de online check-in van jouw vlucht(en) hebben gedaan en je jouw boardingpassen online bezorgen.
Je bagage zal je wel nog zelf (of met jouw groepje) moeten inchecken op de luchthaven. Om ervoor te zorgen dat deze check-in vlot verloopt, krijg je van Mundero een document waarin alle instructies staan voor een vlotte check-in. Daarnaast zal je ook beschikken over een contactnummer van Mundero, waar je steeds naar kunt bellen mocht er ter plaatse toch een probleem zijn. Indien deze situatie op jou van toepassing is, dan zal de reisleider jou tijdig al deze informatie en documenten bezorgen.
Wat gebeurt er als de vlucht wordt geannuleerd door de airline?
Wanneer je vlucht wordt geannuleerd, dan zoekt Mundero naar het beste alternatief dat aangeboden wordt door de airline. Het kan voorvallen dat je hierdoor een tussenstop van meer dan 12u hebt. Indien de tussenstop meer dan 12u duurt, dan zorgt Mundero voor: een leuke activiteit op de tussenstop, een overnachting, of toegang tot de business lounge van de luchthaven.
Zijn de vluchten inbegrepen in de prijs?
Ja, vluchten van en naar de reisbestemming zijn inbegrepen in de prijs van de reis. Ben je al ter plaatse, wil je langer blijven op de bestemming, of wil je vroeger vertrekken? Dan kan je tijdens je inschrijving kiezen voor de optie om je reis te boeken zonder vluchten. Hiervoor krijg je uiteraard een mooie korting.
Lokale vluchten ter plaatse zijn altijd inbegrepen voor iedereen (indien van toepassing).
Wanneer komen nieuwe reisperiodes online?
We werken bij Mundero met een maand-per-maand systeem. Telkens zal je dus in het begin van een nieuwe maand ook nieuwe reisperiodes terugvinden.
Welke periodes wanneer online komen, daar kan je een handig optelsommetje van +9 voor gebruiken. Bovendien werken we met terugkomstdatum van de reis.
Enkele voorbeeldjes:
1 februari 2025 - de 2e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in november 2025 komen online
1 maart 2025 - de 3e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in december 2025 komen online
1 april 2025 - de 4e maand +9 = alle reizen met terugkomstdatum in januari 2025 komen online
Enzovoort
Van waar vertrekken de vluchten?
Reizen met een Nederlands vlagje 🇳🇱 vertrekken vanuit Nederland (Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam).
Reizen met een Belgisch vlagje 🇧🇪 vertrekken vanuit België (Zaventem, Charleroi) of vanuit Eindhoven.
Indien er via een van deze luchthavens wordt gevlogen, dan wordt verwacht dat je op de dag van vertrek zelfstandig naar de vertrekplaats geraakt.
In sommige gevallen vertrekken we ook vanuit een andere luchthaven in het buitenland. In dit geval voorziet Mundero een transport per trein naar de luchthaven. Als je vlucht te vroeg vertrekt om er diezelfde dag nog met de trein te geraken, dan voorziet Mundero de dag voor het vertrek al een trein alsook een overnachting dichtbij de luchthaven. De kost van deze extra overnachting wordt gedragen door Mundero.
Indien je die extra overnachting niet ziet zitten, kan je er uiteraard ook voor kiezen om met eigen transport op de dag zelf tot de luchthaven te geraken.
Waar overnachten we in IJsland?
Op deze reis wordt ongeveer de helft van de nachten gekampeerd en slapen we de andere helft in hostels. We verblijven in hostels die voldoen aan de hoge standaard van IJsland. Geniet in de hostels van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. Je kan op de meeste accommodaties gebruik maken van een keuken of een kookplaats om zelf te koken. In de campings is er ook meestal een plaats om te koken en zijn er douches met warm water. De douches zijn soms tegen betaling. Vergeet niet om een warme slaapzak en een comfortabel matje mee te nemen. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.
Hoe verloopt het transport in IJsland?
De lange afstand naar IJsland overbruggen we met een vlucht (eventueel met tussenlanding) vanuit België. In IJsland huren we voor de volledige periode wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Mundero gedragen. We doorkruisen een groot deel van IJsland. Er zijn ook enkele dagen waarop we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.
Belangrijke informatie over het gebruik van wagens tijdens onze roadtrips vind je hier terug.
Wat is het klimaat in IJsland?
Het grote voordeel van de noordelijke ligging is dat de zon tijdens de zomer bijna niet onder gaat. Het weer is soms onvoorspelbaar: een zonnige voormiddag kan in de bergen snel worden overschaduwd door mist en buien. Zorg er voor dat je kledij meebrengt tegen de regen. Temperaturen schommelen overdag tussen 7 en 15 graden. In de bergen is het enkele graden frisser. Neem hiervoor een warme jas, handschoenen, een sjaal en dikke sokken mee.
Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?
Voor een reis met gemiddelde conditie, wordt verwacht dat je zonder problemen kunt deelnemen aan intensieve wandelingen. Er zijn tijdens de reis af en toe dagtochten in bergachtig gebied of er staan enkele stevige wandelingen op het programma. Het gaat echter niet over meerdaagse wandelingen en de afstanden zijn meestal ook beperkt tot maximum 20 kilometer.
Enkele voorbeelden:
Je kunt er een hele dag op uit trekken met een dagrugzak in bergachtig gebied zonder al te veel hoogtemeters te moeten overwinnen.
Je kunt gedurende enkele dagen gemiddelde, fysieke inspanningen aan (zoals bijvoorbeeld een driedaagse kanotocht waarbij je elke dag enkele kilometers met de kano zult afleggen alsook enkele kilometers te voet).
…
Lees hier meer over de verschillende conditieniveaus.
Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?
Een geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet
EHBO-kit
Trekkersrugzak
Rijbewijs
Je identiteitskaart
Warme slaapzak & matje
Bestek
Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?
We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans zo'n anderhalve maand voor vertrek af. De uiterste afsluitdatum van een reis is 35 dagen voor het vertrek. De laatste twee weken voor afsluiting verschijnt er een klokje naast de boekingsknop. Dan kan je ook zien wanneer de reis definitief afsluit. Natuurlijk kan het altijd zijn dat een reis al eerder vol zit en dus eerder wordt afgesloten. Een reis heeft vertrekzekerheid vanaf 5 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is voor de meeste reizen 13.
Wie gaat er mee op reis?
Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.
Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?
We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. In de Whatsapp Community van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider. 🇳🇱 Voor reizen met vertrek uit Nederland, gaat deze bijeenkomst door in Nederland.
🇧🇪 Voor reizen met vertrek uit België, gaat deze bijeenkomst door in België.
Je herkent het vertrekland van een reis door het vlagje dat bij startlocatie staat.
Kan ik me ook alleen inschrijven?
Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een Whatsapp Community aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.
Moet ik een trekkersrugzak meenemen?
Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.
Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?
Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.
Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?
Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.
Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.
Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.
Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?
Voor enkele zaken tijdens de reis zal je zelf nog een budget moeten voorzien. Dit reisbudget dien je extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Je vindt een schatting van het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen' bij het onderdeel 'Niet inbegrepen in de prijs'. Deze schatting geeft weer hoeveel geld je ter plekke ongeveer zult uitgeven aan maaltijden en drankjes. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk kan verschillen.
Naast je maaltijden zul je tijdens je reis ook kunnen deelnemen aan heel wat optionele activiteiten. Dit zijn activiteiten die niet zijn inbegrepen in de prijs en waaraan je dus optioneel zult deelnemen. Ook voor deze activiteiten moet je nog een extra budget voorzien. Opgelet: de kosten van de optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de schatting van het reisbudget. Het is immers onmogelijk om in te schatten wie tijdens de reis voor welke extra activiteiten zal kiezen. Welke optionele activiteiten er op jouw reis mogelijk zijn en hoeveel deze kosten, kom je te weten via je reisleider.
Indien er op jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek ook nog wat meer informatie geven over de wisselkoers en de meest handige manier om ter plaatse te betalen.
Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?
Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.
Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving voor een kostprijs van 7% van de prijs van deze reis. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.
We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.
Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?
We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:
1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.
2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.
Wat gebeurt er na mijn inschrijving?
Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé whatsappgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider.
Wat kan ik verwachten van de Mundero reisleider?
Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.
Vanaf wanneer heeft een reis vertrekzekerheid?
Een Mundero reis heeft vanaf 5 inschrijvingen vertrekzekerheid. Indien de reis geen 5 inschrijvingen heeft tegen de afsluitdatum van de reis, dan geeft Mundero twee opties:
Je kan gratis omboeken naar een andere reis binnen het Mundero reisaanbod en je krijgt een extra korting van €50.
Je kiest voor een volledige terugbetaling. Mundero streeft er naar om dit binnen de 7 werkdagen te doen.
Help ik kan niet meer mee! Kan ik mijn reis zelf annuleren?
We begrijpen dat er altijd iets tussen kan komen. Je kan op elk moment je reis zelf annuleren. Dit doe je door een mail te sturen naar boekingen@mundero.nl. Hou er wel rekening mee dat hieraan kosten zijn verbonden. Deze zijn afhankelijk van hoeveel dagen voor de reis je annuleert:
vanaf de inschrijvingsdatum tot en met 91 dagen voor afreis: 15% van de totale reissom*
vanaf 71 tot en met 90 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom*
vanaf 51 tot en met 70 dagen voor afreis: 50% van de totale reissom*
vanaf 31 tot en met 50 dagen voor afreis: 80% van de totale reissom*
vanaf 0 tot en met 30 dagen voor afreis of no-show: 100% van de totale reissom*
*Eventueel te vermeerderen met annulatiekosten van vliegtuigtickets en/of de prijs van de geboekte annulatieverzekering.
Je kan de volledige annulatievoorwaarden terugvinden in onze algemene voorwaarden.
Zit je nog met vragen?
Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:
met een mailtje maar groepsreizen@mundero.nl
telefonisch op het nummer +31 20 722 03 02 (tussen 10 - 18u op werkdagen)
Chloé
22 jaar
Michiel
25 jaar
Jora
25 jaar
Nick
29 jaar
Anke
27 jaar
Maite
29 jaar
Laura
25 jaar
Iris
23 jaar
Andrez
18 jaar
Daphne
34 jaar
Jasmien
28 jaar
Lien
25 jaar
Lieven
35 jaar
Robin
26 jaar
Silke
19 jaar
Jenske
33 jaar
Pieterjan
27 jaar
Julie
27 jaar
Mathilde
24 jaar
Charlotte
27 jaar
Seppe
25 jaar
Jenne
24 jaar
Lynn
28 jaar
Tim
35 jaar
Sharon
34 jaar
Chloë
20 jaar
Matthijs
25 jaar
Maarten
29 jaar
Annette
28 jaar
Lotte
25 jaar
Tom
34 jaar
Fleur
22 jaar
Mike
33 jaar
Silke
21 jaar
Gaëtan
27 jaar
Tjibbe
26 jaar
Sarah
24 jaar
Rhani
23 jaar
Rika
24 jaar
Rob
26 jaar
Chloé
22 jaar
Michiel
25 jaar
Jora
25 jaar
Nick
29 jaar
Anke
27 jaar
Maite
29 jaar
Laura
25 jaar
Iris
23 jaar
Andrez
18 jaar
Daphne
34 jaar
Jasmien
28 jaar
Lien
25 jaar
Lieven
35 jaar
Robin
26 jaar
Silke
19 jaar
Jenske
33 jaar
Pieterjan
27 jaar
Julie
27 jaar
Mathilde
24 jaar
Charlotte
27 jaar
Seppe
25 jaar
Jenne
24 jaar
Lynn
28 jaar
Tim
35 jaar
Sharon
34 jaar
Chloë
20 jaar
Matthijs
25 jaar
Maarten
29 jaar
Annette
28 jaar
Lotte
25 jaar
Tom
34 jaar
Fleur
22 jaar
Mike
33 jaar
Silke
21 jaar
Gaëtan
27 jaar
Tjibbe
26 jaar
Sarah
24 jaar
Rhani
23 jaar
Rika
24 jaar
Rob
26 jaar
Chloé
22 jaar
Michiel
25 jaar
Jora
25 jaar
Nick
29 jaar
Anke
27 jaar
Maite
29 jaar
Laura
25 jaar
Iris
23 jaar
Andrez
18 jaar
Daphne
34 jaar
Jasmien
28 jaar
Lien
25 jaar
Lieven
35 jaar
Robin
26 jaar
Silke
19 jaar
Jenske
33 jaar
Pieterjan
27 jaar
Julie
27 jaar
Mathilde
24 jaar
Charlotte
27 jaar
Seppe
25 jaar
Jenne
24 jaar
Lynn
28 jaar
Tim
35 jaar
Sharon
34 jaar
Chloë
20 jaar
Matthijs
25 jaar
Maarten
29 jaar
Annette
28 jaar
Lotte
25 jaar
Tom
34 jaar
Fleur
22 jaar
Mike
33 jaar
Silke
21 jaar
Gaëtan
27 jaar
Tjibbe
26 jaar
Sarah
24 jaar
Rhani
23 jaar
Rika
24 jaar
Rob
26 jaar
Copyright 2025 © Mundero BV
Het spijt ons, maar Mundero ondersteunt Internet Explorer niet.
We raden aan een nieuwere browser te proberen, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge.